Posted: 15 Aug 2010, 18:29 • Post subject: The Dead Weather - Sea of Cowards (2010)
Ko voli dobar rok, Jack White rasturio, evo tek danas slusam album iako mi je preporucen odavno.
Artist: The Dead Weather Album: Sea of Cowards Released: 2010 Style: Alt Rock Format: MP3 320Kbps Size: 80 Mb
Track list: 01 – Blue Blood Blues 02 – Hussle and Cuss 03 – The Difference Between Us 04 – I’m Mad 05 – Die By The Drop 06 – I Can’t Hear You 07 – Gasoline 08 – No Horse 09 – Looking at the Invisible Man 10 – Jawbreaker 11 – Old Mary
Posted: 25 Aug 2010, 11:41 • Post subject: Re: The Dead Weather - Sea of Cowards (2010)
Joined: 24 Aug 2007, 09:27 Posts: 222 Location: Erste & Steirmaerkische Bank d.d.
pošto ste samo ti i wheel ovdje cu ponudit vam nesto, jer inače ne volim djelit dobre stvari s idiotima... Skinite diskografiju frusciante, solo naravno...otkriće zadnje 3 godine majkemi... White je odičan al mi ne prije bas, za razliku od hommea...
_________________ MAŽEM NUTELLU NA ŠNITU ASFALTA!!!!!!!!!!111
Posted: 26 Aug 2010, 01:15 • Post subject: Re: The Dead Weather - Sea of Cowards (2010)
grimey boot man
homme je atomska bomba na dvije debele šmekerske noge a vajt je manijakalniji tajp of šmeker
ali njih dvojica su mos def najjači danas samo što je vajt sam po sebi bazičniji i rustikalniji dosta a homme baš živi u nekom svom svijetu
frusciantea sam preslušo na preporuku tvog brata i nije mi toliko lego, fin je za slušat i ima dobre melodije i svašta nešto ali stav mi ne paše, ne volim ta akustična izigravanja remek-djela, previše je tipično da se tako izrazim
Posted: 26 Aug 2010, 10:48 • Post subject: Re: The Dead Weather - Sea of Cowards (2010)
Joined: 24 Aug 2007, 09:27 Posts: 222 Location: Erste & Steirmaerkische Bank d.d.
ne znam meni je frusciante genijalan, s koliko je sve to emocije napravljeno (no homo/emo) bas je ono bol najgora... mozda ti je on dao samo one akustične albume, ali ima i on realno odličnih eektričnih albuma, uostalom uglavnom su svi albumi električni...uhvati me jedan dan na msn, da ti bacim par dobrih njegovih stvari...
a poslusao sam ovo od vulturesa, i nije mi lego najbolje, mada sam im prosli album poslusao minumum 50 puta, mozda dve tri skip trake, cisto jer traju 6-7 minuta pa izgube zanimljivost, ali prvih 6-7 pjesama je automatski uslo u uho...
stavi na 04:30 i slusaj solo...
a white je meni odličan gitarist i talent, mada sam imao predrasuda prije nego sam ga poslusao, samo mi nekako nije toliko zanimljiv za stalno preslusavanja, inače mi ne paše takav neki rock...
Posted: 29 Aug 2010, 15:13 • Post subject: Re: The Dead Weather - Sea of Cowards (2010)
grimey boot man
taman slušam strajpse pa da ti bacim primjer kako je najbolji ne može ti se ovo ne preslušavat stalno malo obrati pažnju i bit će ti sve bolje, treba malo da se navučeš, ko i sve dobro osim kokaina
kad se vratim u zg inače poslat ćeš mi od đone listu albuma neku i to, zanima me šta ima za ponudit
ako neko prođe slučajno ovom temom i ima neko rokenrol otkriće, nek okači slobodno
_________________ [quote="Neky"]sv. ti jebem[/quote]
Posted: 01 Sep 2010, 17:28 • Post subject: Re: The Dead Weather - Sea of Cowards (2010)
mnogo dobar fors je rekao nesto tipa da ne zna nekoga ko ima tako dobro uho za melodiju kao frusciante upravo to, ono, lik je muzika, te sam ja ostao Oo :s
Posted: 01 Sep 2010, 21:27 • Post subject: Re: The Dead Weather - Sea of Cowards (2010)
Lost In Space
Joined: 19 May 2007, 23:49 Posts: 2283 Location: Kolica i Vagina
Loodack wrote:
mnogo dobar fors je rekao nesto tipa da ne zna nekoga ko ima tako dobro uho za melodiju kao frusciante upravo to, ono, lik je muzika, te sam ja ostao Oo :s
dobar je john ima masu albuma neke sam mu provjerio klasa .... -
Posted: 02 Sep 2010, 10:42 • Post subject: Re: The Dead Weather - Sea of Cowards (2010)
sigurno u top 3 gitarista u zadnjih 30-40 godina, misim koji su tada rođeni... treba napravit topic o gitaristima i to :S, pa bacat linkove, soloe i slicno...
Posted: 03 Sep 2010, 08:29 • Post subject: Re: The Dead Weather - Sea of Cowards (2010)
sve mij eodlično od ovih soloa, mada neki nisu soloi nego neke dionice od po 5-6 sekund, ali njapokidanije je na many shades of black, floating i na blue veins, zvuci genijalno...
ovaj sam video i ja sad prvi put pogledao, ali masu dobrih soloa, kasnije cu stavit klip gdje ima bas odlicnih soloa i dionica...
a pepperse nisam ja nikad gotivio, pa ni sad toliko, ali su odlican band, prvo su stvarno dobri muzicari i flea, john i smith, stvarno uigrani, a kao drugo imaju dobru muziku koja nema toliko komercijalan zvuk, a ipak imaju veli uspjeh, jer ono svaka pjesma im je hit, slusao ih ne slusao, znas im 10 pjesama garant...
ovaj klip cisto zbog jama na kraju, od 03:20, kako dobro meni zvuci bas, jer flea uvijek doda neku melodiju, ne svira samo da podeblja...
Posted: 05 Sep 2010, 11:07 • Post subject: Re: The Dead Weather - Sea of Cowards (2010)
big deal
Uf kako ja gotivim njihov drugi album, They Were Wrong, So We Drowned...
al nikad nisam preslušao kvalitetno ostale...valjda sam se previše zarazio na ovaj jedan da bih bio radoznao
Šta bi ti preporučio od ostalih, kojim redom i to?
--also--
šta da radimo s ovom temom, ono, bar dvaput ste odlutali do nečeg što je za novi topik svemisečini :O Da razdvajam, rinejmujem...šta mislite?
_________________ Information is not knowledge Knowledge is not wisdom Wisdom is not truth Truth is not beauty Beauty is not love Love is not music Music is THE BEST...
Posted: 05 Sep 2010, 12:35 • Post subject: Re: The Dead Weather - Sea of Cowards (2010)
grimey boot man
rinejmaj u službeni rok topik, aj sej
pa nek stavljaju ljudi šta oće, preporuke neke i to, + da pričamo o gitaristima i bubnjarima i sitaristima itd
ja bi recimo stavljao random stvari na koje naiđem i kojih se sjetim u trenucima dokolice
coa evo nešto za tebe
jedna od najboljih svirki što se mene tiče, znači kvalitetom snimke i svirke i svakojakih faktora, je qotsa lajv na gonzu 2007. godine, najjača postava, uvježbanost, zvuk jebene gitare, čudo
evo dva primjera:
evo još nešto peculiar i veselo
onda jedan od finijih pop rok bendova u zadnjih dosta
eto malo materijala, kačite i vi nešto
_________________ [quote="Neky"]sv. ti jebem[/quote]
Posted: 05 Sep 2010, 15:39 • Post subject: Re: The Dead Weather - Sea of Cowards (2010)
big deal
ali bi mogao pasiv, zar ne? - ovo je slušano u Inđiji
možda je u tome koren konflikta
_________________ Information is not knowledge Knowledge is not wisdom Wisdom is not truth Truth is not beauty Beauty is not love Love is not music Music is THE BEST...
Posted: 05 Sep 2010, 19:19 • Post subject: Re: The Dead Weather - Sea of Cowards (2010)
107,4 radio sipa
Ne mozes uopce usporediti Frusciantea i Whitea.
White ima nešta, izdvaja se malo od ostalih, pogotovo zato sto zadnjih 10ak godina zbilja i nema konkurencije (svi ili shredduju ili glume Vaia i Satriania), al se precesto izgubi u tome kako je on sav pomaknut, lud, sjajan autor, groundbreaking. A nije. Sto se tice sola, od ovih njegovih top10 okacenih, 'Many Shades...' je jedini stvarno dobar. Znam da je to subjektivno, ali recimo prvih 5-6 su čisto taslačenje gitare po principu 'vidi kako mogu muzikalno uklopit svu tu buku i efekte', a melodije ni u naznakama. Sad, to sto on tebi pase jer je 'tvrd', jer je kul, ima stav, jer je luckast u tekstovima (sto se da zakljucit i po ostalim stvarima koje slusas i kacis) - to je druga stvar, ali po cistoj muzici, ne moze mi u istu recenicu s Fruscianteom. Brijem da bi on bio jako dobar producent ili recimo dio nekog elektronskog benda. Tu bi se nasao u toj buci i distorziji, a ipak zadrzao malo muzikalnosti.
S druge strane, Frusciante je autor. I to dosta muzikalniji. Sto je netko vec napisao, jedan od najboljih rodjenih u zadnjih 30ak godina. Sigurno u top 3 ispod 40 godina. Kod njega je obrnuto nego kod Whitea, on stvori buku od bubnjeva i raznih synthova i onda preko toga siba skroz melodicne soloe. White tandrče onu svoju buku od soloa preko laksih i opustenijih djelova. Ako je white previse udario na tu 'lud sam, pomaknut, tvrd' stranu, onda je i Frusciante previse udario na neko poluumjetnicko preseravanje s tekstovima, sto je opet posljedica te njegove filozofije da samo otpjevulji nesta, snimi odmah i ne mixa (pjesme gube dusu ulickavanjem itd.), ali kad se sve to pokrati - Frusciante je jednostavno bolji autor. Mozda ne zvuci toliko tvrdo i udaracki, ali je nesta najmelodicnije sto sam cuo. 99% bendova nema na albumu 3 ili 4 melodije koje su catchy ili lijepe, a on ih promijeni u jednoj pjesmi toliko. On mi je bukvalno autor koji ima najmanje fillera i skip pjesama za moj ukus. Cak i bendovi tipa The Who ili Zeppelina, koje volim i koji su se utvrdili kao bendovi s masu klasika, mi imaju barem 50% vise fillera nego on.
Sad, sve je ovo stvar ukusa, posto nisu pretjerano slicni autori niti rade slicnu muziku. Plus, onako kako netko ne moze smisliti njega ili Pepperse, tako ja ne mogu White. Jednostavno mi je sve oko njega previse usiljeno. Usiljen stav, tvrdoća, hajpanje njega kao neznam kakvog gitarista i masterminda itd. Krenulo ih se usporedjivat samo kao gitariste na topicu, a tu je Frusciante 3 levela iznad Whitea.
_________________ "ako smem tako da primetim...malo ko kao ja" ~ Ujdzo
Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 1 guest
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot post attachments in this forum